thumbnail
thumbnail
thumbnail
thumbnail
thumbnail
thumbnail
thumbnail
thumbnail
image

Titel — Denk Heineken en de wereld gaat draaien.

Datum — 10 Januari 2005.

Opdrachtgever — heineken [2].

Website — www.heinekenexperi… Opent in Nieuw Venster .

Opdracht Iedereen die wel eens een biertje drinkt, weet dat Heineken over de hele wereld vertegenwoordigd is. In het brouwerijmuseum, de Heineken Experience in Amsterdam, wilde Heineken benadrukken dat ze de wereld meer te bieden heeft dan bierbrouwen alleen. KEEN werd gevraagd een ontwerp te maken om dit kenbaar te maken aan het grote publiek.
Resultaat Om de belevingen en ervaringen in de Heineken Experience te versterken, wilden wij een multimediapresentatie maken waar de bezoeker fysiek iets mee kon doen. Heineken leverde ons een enorme reeks aan korte films uit alle windstreken, waar we samen een selectie uit maakten. Het resultaat van onze ideeën was een manshoge globe van semi-transparante kunststof die je met een ronde stang kunt draaien. Als de globe stopt, start er een film met geluid over het land waar de bezoeker op dat moment voor staat.
Trefwoorden — geschiedenis [12], ruimtelijke projecten [11], tentoonstellingen [11].
thumbnail
thumbnail
thumbnail
thumbnail
thumbnail
thumbnail
thumbnail
 
image

Titel — Vier generaties schijnen hun licht op honderdduizenden bezoekers.

Datum — 12 November 2000.

Opdrachtgever — heineken [2].

Website — www.heineken.nl Opent in Nieuw Venster .

Opdracht Heineken Experience is een bijzonder museum in de oude brouwerijen in Amsterdam. Jaarlijks goed voor vele honderdduizenden bezoekers uit de hele wereld, biedt dit museum een overzicht van de geschiedenis van het Heineken concern. Halverwege de tour wilde het museum eer betonen aan vier generaties bierbrouwers en wat ieder van hen toegevoegd heeft aan dit wereldberoemde biermerk. KEEN mocht zich ontfermen over het ontwerp.
Resultaat We ontwierpen allereerst een plan om de relatief kleine ruimte op een efficiënte wijze in te delen. Dit moest de enorme stroom mensen in goede banen leiden. De tentoonstelling kent nu vier ankerpunten, waar je als bezoeker de tijden van weleer en als laatste de huidige tijd beleeft. Veel authentiek beeldmateriaal, originele medailles en oorkondes, levensgrote advertenties en commercials stralen van de semi-transparante wanden die per ankerpunt de bezoekers in een andere kleur zetten.