Trefwoorden — boeken [5], geschiedenis [12], industriele projecten [7], kunst [6], ruimtelijke projecten [11], tentoonstellingen [11], vitrines [4].
thumbnail
thumbnail
thumbnail
thumbnail
thumbnail
thumbnail
thumbnail
 
image
image

Titel — De betoverende kracht van de Hypnerotomachia Poliphili.

Datum — 21 September 2006.

Opdrachtgever — museum meermanno [2].

Website — www.meermanno.nl Opent in Nieuw Venster .

Opdracht Een van de meest bijzondere boeken van de vele duizenden boeken die Museum Meermanno rijk is, was hard aan restauratie toe. Het exemplaar van de eerste druk van de Hypnerotomachia Poliphili uit 1499, moest voor deze opknapbeurt geheel uit elkaar genomen worden. Besloten werd om van de nood een deugt te maken en liefhebbers middels een tentoonstelling de unieke kans te bieden om de losse drukvellen eens van heel dichtbij te bekijken. KEEN werd verzocht om speciale vitrines te ontwerpen en te realiseren waarin de waardevolle drukwerkjes veilig maar goed zichtbaar getoond kunnen worden.
Resultaat We ontwierpen een slank vitrinemeubel van een houtsoort die de zuurgraad van het papier niet aantast. De speciale UV-arme verlichting werd op elegante wijze aan de binnenzijde van de vitrine geplaatst, wat een spannend effect oplevert. Aan iedere vitrine - van de in totaal zes - werd een sterke loep toegevoegd die verschuifbaar is over de glazen afdekplaat. Gevat in hetzelfde hout als van de vitrinemeubels en voorzien van vilten voetjes tegen het krassen, bieden zij bezoekers de mogelijkheid om het unieke drukwerk in al zijn luister te bewonderen.
Trefwoorden — buitenprojecten [3], ruimtelijke projecten [11].
thumbnail
thumbnail
thumbnail
thumbnail
thumbnail
thumbnail
  
image

Titel — Nieuw fenomeen: Steigercachet.

Datum — 22 September 2006.

Opdrachtgever — museum meermanno [2].

Website — www.meermanno.nl Opent in Nieuw Venster .

Probleem Twee weken voor de opening van de tentoonstelling 'Een droom van een boek. De betoverende kracht van de Hypnerotomachia Poliphili, Venetië 1499' had Museum Meermanno een ontsierend probleem. De steiger die de gehele gevel bedekte zou veel langer dan gepland blijven staan. Wat nu? KEEN kwam met de oplossing - maak van de nood een deugd - en een nieuw fenomeen was geboren; 'steigercachet'.
Oplossing Verwijzend naar de renaissancestijl van het unieke boek dat werd tentoongesteld sierden we de steiger op met roze pioenrozen en groene klimop. De trap naar de ingang kreeg een loper van gras en de beschermhulzen werden groen geschilderd. Het geheel werd gecompleteerd met een meshdoek van drie bij zes meter met de aankondiging van de tentoonstelling.