Trefwoorden — industriele projecten [7], muziek [4].
thumbnail
thumbnail
thumbnail
thumbnail
image

Titel — Paul Acket geëerd met naar hem vernoemde award.

Datum — 20 Juni 2006.

Opdrachtgever — north sea jazz [4].

Website — www.northseajazz.c… Opent in Nieuw Venster .

Opdracht Mojo Concerts - de organisator van het North Sea Jazz Festival - vroeg KEEN een award te ontwerpen ter vervanging van de Bird Award. De prestigieuze prijs zou vernoemd worden naar de in 1992 overleden oprichter van het festival; Paul Acket. De award wordt jaarlijks toegekend aan een artiest die meer erkenning verdient en aan een persoon die veel voor het festival of de jazz in het algemeen heeft betekend. Het ontwerp moest zowel gestalte geven aan de mens Paul Acket als aan jazzmuziek.
Resultaat Na het lezen van het boek 'Musicus zonder instrument' van de hand van Acket's dochter Karin en een gezellige en verhelderende lunch met Jos Acket, de weduwe van de promotor, stelde KEEN een programma van eisen op. Om de juiste afstand te kunnen bewaren werd besloten tot samenwerking met Lucas Lelieveld, kunstenaar en huisvriend van KEEN.  
 
Acket's karakteristieke eigenschappen werden gekoppeld aan zijn houding naar zijn geliefde jazzmuzikanten; warm en betrokken, en wanneer nodig zakelijk en standvastig. Honderden schetsen gingen vooraf aan de uiteindelijke vorm; een abstracte, uit essenhout gesneden figuur, die de gelijkenis met de hals van een contrabas niet uit de weg gaat, omhelst een gelijkwaardige roestvrijstalen vorm. Een intense en hartstochtelijke ontmoeting tussen twee werelden die plaatsvindt op een gezoete hardstenen voetstuk. Een ode aan een bijzonder mens; humoristisch, warm, speels en ontwapenend.