Trefwoorden — creatieve economie [2], creatieve stad [3], grafische projecten [11], huisstijl [6], kunst [6], maatschappij [8], sociale cohesie [3].
thumbnail
thumbnail
thumbnail
thumbnail
image

Titel — Vanuit filtercirkels ontstaan de mooiste dingen.

Datum — 15 Februari 2007.

Opdrachtgever — dbccreates [2].

Website — www.dbccreates.nl Opent in Nieuw Venster .

Opdracht DBCcreates is een bedrijf dat kunst en organisaties samenbrengt voor een beter welzijn op cultureel en economisch gebied. Zij koppelen bedrijven en overheid aan kunstenaars en creatieven en andersom. KEEN kreeg de opdracht van dit dynamische bedrijf om een passende huisstijl te ontwerpen waarbij een frisse website (zie www.keen.nl/project/dbcc… Link ) natuurlijk niet mag ontbreken.
Resultaat Uitgangspunt voor de huisstijl vormt een patroon van cirkels dat staat voor 'filteren'. Dat is wat het bedrijf doet. Het filtert alle relevante informatie van de creatief en vertaald dat op de juiste manier voor het ontvangende bedrijf en vice versa. Dit filterpatroon is zeer organisch en past zichzelf voortdurend aan nieuwe situaties aan. En vanuit die filtercirkels ontstaan de mooiste dingen...
Trefwoorden — grafische projecten [11], huisstijl [6].
thumbnail
thumbnail
thumbnail
thumbnail
image

Titel — Hagenaars koppen huisstijl van Rotterdams bureau in.

Datum — 15 Maart 2006.

Opdrachtgever — buro kop [1].

Website — www.burokop.nl Opent in Nieuw Venster .

Opdracht Buro Kop is de nieuwste aanwinst in tekstschrijversland. Van meet af aan onderscheidt het bureau zich met verfrissend taalgebruik. Scherpe one-liners in de nu al vermaarde KopCards, bondige teksten voor het internet, sappige concepten en dito teksten voor advertenties en lekkerlezende long copy. Echt 'op z'n Rotterdams' zullen we maar zeggen: 'niet lullen maar poetsen'. In het kader van de interstedelijke betrekkingen vroeg dit Rotterdamse bureau aan het Haagse KEEN een huisstijl te ontwerpen.
Resultaat Om geheel in de no-nonsense sfeer van Rotterdam te blijven, wilden we een huisstijl creëren die uitgaat van het metier van een tekstschrijver. Het werd een huisstijl die uitsluitend bestaat uit tekst en grote koppen, met als visueel grapje de omgedraaide teksten op de achterkant van briefpapier, kaartjes en ander drukwerk. Uit deze opdracht ontstond vanzelf een hechte werkrelatie. Momenteel zijn we samen druk bezig om voor onze beider opdrachtgevers nieuwe concepten te ontwikkelen. Wordt vervolgd, dus.
Trefwoorden — grafische projecten [11], huisstijl [6], interactieve projecten [6], nieuws [3], webdesign [4].
image

Titel — KEEN 2.0 - nieuwe website.

Datum — 14 Januari 2007.

Website — www.keen.nl Opent in Nieuw Venster .

Audio — happy birthday (45 KB) Opent in Nieuw Venster .

Gebruik rechter-muisknop of control-click om mediabestanden te downloaden.

KEEN 2.0 Vanaf 2007 hebben we een nieuwe website! We hebben jarenlang veel plezier gehad van onze oude website, maar het was tijd voor vernieuwing - zeker gezien de explosieve ontwikkeling van Web 2.0 Opent in Nieuw Venster
 
Na een succesvolle testfase, zijn we vanaf heden officieel live. 
 
Om de diversiteit van onze activiteiten te benadrukken, zijn we bij de vormgeving uitgegaan van een virtuele archief- of verzameldoos, waar de bezoeker zich een beeld kan vormen van KEEN. Aan de hand van trefwoorden kunnen steeds nieuwe selecties van projecten worden gemaakt. 
 
Onze nieuwe website is vormgegeven en gerealiseerd door Joris Landman Opent in Nieuw Venster .
KEEN 2.1 Nog maar een paar dagen live, en meteen wordt de nieuwe site opgepikt - KEEN wordt genoemd op de volgende websites: 
 
One Pixel Army Opent in Nieuw Venster , Most Inspired Opent in Nieuw Venster , The Daily Slurp Opent in Nieuw Venster , Dark Eye Opent in Nieuw Venster , CSS Clip Opent in Nieuw Venster , Blog Marks Opent in Nieuw Venster , Gouw.nu Opent in Nieuw Venster , Design Meltdown Opent in Nieuw Venster , Dr. Web Opent in Nieuw Venster , Smashing Magazine Opent in Nieuw Venster , Design Meltdown Opent in Nieuw Venster .
Trefwoorden — huisstijl [6], interactieve projecten [6], webdesign [4].
image

Titel — Neem eens wat vaker de roltrap en blijf op de hoogte.

Datum — 10 April 2006.

Opdrachtgever — museumservice [2].

Website — www.museumservice.… Opent in Nieuw Venster .

Opdracht Als je twintig jaar ervaring hebt in de museumbranche en die wereld kent als je broekzak, wordt het hoog tijd dat je die kennis deelt met vakgenoten. Dat is wat Marie Christine van der Sman dacht toen ze merkte dat museummedewerkers keer op keer het wiel opnieuw aan het uitvinden waren. Ze liet er geen gras over groeien en begon een unieke kennisbank; MuseumService. Ze wilde door haar gescreende bedrijven en dienstverleners en haar persoonlijke praktische en theoretische kennis ontsluiten via de nieuw te ontwerpen website www.museumservice.nl Opent in Nieuw Venster Aan KEEN de opdracht deze te ontwerpen.
Resultaat Achter het overzichtelijke menu gaat een schat aan informatie schuil. Honderden categorieën, bedrijven en dienstverleners zijn door de initiatiefneemster zorgvuldig geselecteerd en worden ontsloten voor de bezoeker via een login en wachtwoord dat gratis verkrijgbaar is via de site. Eenmaal ingelogd kan gezocht worden binnen de vier museumtaken: collectie, management, publiek en onderzoek. Uiteraard ontwierpen we ook ook de andere huisstijldragers als briefpapier, visitekaartjes en enveloppen. (zie www.keen.nl/project/muse… Link )
Trefwoorden — grafische projecten [11], huisstijl [6].
thumbnail
thumbnail
  
image

Titel — Dé onafhankelijke roltrap voor musea.

Datum — 10 April 2006.

Opdrachtgever — museumservice [2].

Website — www.museumservice.… Opent in Nieuw Venster .

Opdracht Ontwerp naast de website (zie www.keen.nl/project/muse… Link ) ook de andere huisstijldragers voor MuseumService.
Resultaat Trappenhuizen in musea brengen je naar de zalen, ze ontsluiten de inhoud van het museum. Die gedachte projecteerden we op de diensten die MuseumService aanbiedt; het ontsluiten van kennis. En om het de 'bezoeker' nog gerieflijker te maken, bied je ze extra service met een frisse groene roltrap.
Trefwoorden — buitenprojecten [3], grafische projecten [11], huisstijl [6], muziek [4], webdesign [4].
thumbnail
thumbnail
thumbnail
thumbnail
thumbnail
thumbnail
thumbnail
thumbnail
thumbnail
thumbnail
  
image
image

Titel — Wereldberoemd jazzfestival nog steeds blij met huisstijl.

Datum — 10 April 2001.

Opdrachtgever — north sea jazz [4].

Website — www.northseajazz.c… Opent in Nieuw Venster .

Opdracht In 2001 vierde dit wereldwijd vermaarde jazzfestival haar 25-jarig bestaan en vond het tijd om haar visuele imago eens flink op te poetsen. Door de jaren heen hadden er veel mensen aan gewerkt, wat de eenheid niet ten goede kwam. Bovendien zag de organisatie een lichte visuele slijtage optreden ten opzichte van hun doorgaans sprankelende programma. Aan KEEN de eer om daar verandering in te brengen door de visuele identiteit nieuw leven in te blazen.
Resultaat De oorspronkelijke huisstijl van North Sea Jazz was nog gestoeld op de denkwijze van de jaren zeventig; Neem een logo en je hebt een huisstijl. Die oplossing blijkt vijfentwintig jaar later niet meer afdoende. Vandaag de dag heeft zelfs de bakker op de hoek een logo, dus moet er meer uit de kast getrokken worden. Toch zijn we aan dat logo begonnen. Het oorspronkelijk 'trompetschip' hebben we tot de essentie weten uit te kleden zodat een helder en modern beeldmerk ontstond; klaar voor de komende tien jaar. We ontwierpen een vormentaal en kozen een huisstijlkleur. De vormentaal bestaat uit een simpele groene balk met transparant daarover heen een schakering van grijze vlakjes die als 'herkenningsmelodie' toepasbaar is in iedere uiting. De huisstijlkleur werd een bijzondere groen; 'steamy green' gedoopt, als verwijzing naar de intense beleving van dit drukbezochte zomerfestival. We kozen een bijpassende letter en bedachten een oplossing voor de diversiteit aan beeldmateriaal dat van over de hele wereld aangeleverd wordt. Ieder beeld moest de uitstraling krijgen alsof het live gefotografeerd is; een zwarte achtergrond met de artiest die als het ware in het licht stapt. Zo ontstond een basis voor een huisstijl die al jaren in een enorme diversiteit aan uitingen blijft staan als een huis.